روش های ساخت پروفیل صنعتی


شناخت محصول
پروفیل صنعتی، از ورق سیاه با ضخامت بالا تولید می شود. ابعاد و ضخامت ورق سیاه در ساخت پروفیل صنعتی تاثیر به سزایی دارد. این نوع پروفیل در سازه های فلزی به کار برده می شود. قیمت پروفیل عامل مهمی در تعیین هزینه های نهایی به شمار می رود. بنابراین مشخص می شود که قیمت ورق سیاه در تولید پروفیل تاثیر به سزایی دارد. ابعاد این نوع پروفیل مختلف تولید می شود.
پروفیل صنعتی و روش مستقیم و غیر مستقیم
پروفیل صنعتی به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تولید می شود. پروفیل های باز به روش مستقیم تولید می شوند. ورق فولادی در این روش شکل داده می شود. جوشکاری در این روش الزامی نخواهد داشت.
ورقه های فولادی در روش غیر مستقیم به شکل لوله تولید شده و سپس به صورت گوشه دار و زاویه دار شکل داده شده و در نهایت به پروفیل تبدیل می شود.
پروفیل صنعتی و رل فرمینگ
پروفیل صنعتی با رل فرمینگ شکل داده می شود. غلتک های صنعتی در این روند نقش بسیار مهمی دارند. ورق در ابتدای خط به وسیله این غلتک، صاف می شود. در صورتی که به پانچ نیاز باشد این کار انجام خواهد شد. بعد از این کار، پروفیل در ابعاد مشخصی بریده می شود.
کلاف ها در دستگاه برش قرار می گیرند و در اندازه های مشخصی بریده می شوند. دستگاه های نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک برای این کار مدنظر گرفته می شوند.
کلاف در کلافگیر قرار می گیرد. این بخش از دستگاه چرخیده و پس از باز شدن طوقه های دستگاه، سر ورق زیر غلتک قرار می گیرد. بخش گیوتین دستگاه، سر ورق را برش می دهد. تا جوشکاری، به راحتی نیز انجام شود.
پروفیل صنعتی توسط غلتک هایی به سمت دو شافت هدایت می شود. در این بخش، تیغه های فولادی وجود دارد. سختی پروفیل به 59 – 61 مقدار می رسد. متناسب با عرض ورق، فواصل برش مشخص می شود.
ورق های صنعتی در این مرحله برش داده می شود. ورق ها به سمت جلو حرکت می کنند تا سر ورق بریده شده و در نهایت داخل نوار جمع کن قرار می گیرد. نوار جمع کن، ورق را به سمت جلو حرکت می دهد.
در پایان پروفیل دسته بندی شده و در قسمت های مختلف تولید از آن ها استفاده می شود.
پروفیل صنعتی و تبدیل آن به رول یکی از روش های تولید محسوب می شود. هر چقدر که این روش دقیق تر به انجام برسد، به همان اندازه مقاومت پروفیل هم زیاد خواهد بود. کیفیت کار دستگاه در تولید رل نقش بسزایی دارد.
به طور معمول برای رل فرمینگ از دستگاه های با کیفیت و تمام اتوماتیک استفاده می شود. برش در اندازه های مشخص در این مرحله مهم است. بنابراین لازم است که محل مشخص شده برای برش، به دقت برش داده شود.
جوشکاری مقاومتی
پروفیل صنعتی با جوشکاری به شکل خمیر در می آید. ذوب شدن دومین مرحله این روش به شمار می رود. فشار زیادی قبل و بعد از جریان روی فلز به وجود می آید که زمانی که جریانی وجود ندارد ورق فلزی هم چنان تحت فشار قرار می گیرد. غلتک ها، بر ورق های فولادی فشار وارد کرده و در انتها، با این فشار می توان شکل نهایی آن ها را مشخص کرد.
پروفیل صنعتی با جوشکاری قطعات فلزی تحت جریان الکتریکی و با فشار مداومی تولید می شوند. گرما و فشار در این روش عوامل بسیار مهمی هستند. شدت جریان الکتریسیته، شکل مقطعی الکترودها و نوع و میزان ضخامت قطعه در مدت زمان جریان الکتریسیته ای که بر فلز وارد می شود تاثیرگذار است.
گرمای حاصل از جریان الکتریکی نسبت به فلزاتی که به آن ها وارد می شود بسیار پایین بوده و به همین دلیل است که سبب خمیری شدن آن ها می شود.
این نوع جوشکاری در ساخت بدنه خودرو استفاده می شود. این نوع جوشکاری به روش های نقطه ای، زائده ای، درزی، فشاری سر به سر، جرقه ای سر به سر به انجام می رسد. دستگاه های جوشکاری مقاومتی در دو گروه ثابت و متحرک طراحی و ساخته می شوند. زمان، فشار و حرارت در جوشکاری مقاومتی عوامل مهمی به شمار می روند. جوشکاری مقاومتی به دو روش القا و تماس به انجام می رسد.
تجهیزات الکتریکی نسبت به فشاری مستقل هستند. هر کدام از تجهیزات، متناسب با موقعیت های مختلف به کار برده می شوند. در جوشکاری القایی، جریان الکتریکی با کویل به فلز منتقل می شود. این روش جوشکاری جدید بوده و بدون هیچ تماسی با فلز انجام می شود.
پروفیل صنعتی در روشی دیگر از جوشکاری به روش تماسی و با انتقال جریان الکتریکی صورت می گیرد. از آن جایی که در این روش، انرژی کمتری مصرف می شود بنابراین مقرون به صرفه است.
جوشکاری زیر پودری
از این روش جوشکاری برای تولید پروفیل استفاده می شود. با این روش جوشکاری می توان بخشی از ورق را ذوب کرده و همان محل را به لبه دیگر متصل کرد. در این روش، پودر جوشکاری، به سطح مشخصی از فلز هدایت شده و این کار باعث مقاوم شدن ورق فولادی خواهد شد.
پروفیل صنعتی با جوشکاری زیر پودری، یکی از روش های جوشکاری الکتریکی به شمار می رود. با پودر می توان ذرات حاصل از جوشکاری را از بین برد. البته جوشکارهای سنتی هنوز به روش های قدیمی کار انجام می دهند. با این روش می توان پروفیل را در اندازه ها و شکل های گوناگون تولید کرد. جوشکاری لبه در این روش حائز اهمیت است. پروفیل های مارپیچی با این روش بهتر تولید می شود.
پروفیل صنعتی با جوشکاری زیر پودری به سه روش خودکار، نیمه خودکار و ماشینی طراحی و تولید می شود. تنظیمات دستگاه جوشکاری متناسب با سه روش متفاوت خواهد بود. عواملی بر کیفیت این نوع جوشکاری تاثیر می گذارند.
در این فرایند جوشکاری از پودرهای شیمیایی مختلفی استفاده می شود. این روش کاملا منحصر به فرد و سازگار با محیط زیست است. ورق فلزی باید تمیز و به دور از آلودگی باشد.
ورق های فلزی با ضخامت کمتر برای این نوع جوشکاری مناسب نیستند. فلزاتی با مقدار 45000 – 85000 psi برای این روش جوشکاری کاملا مناسب هستند. از فولاد و آلیاژهای سایر فلزات نیز می توان در این روش استفاده کرد.
شرایط محیطی نیز در این روش جوشکاری عامل تاثیرگذاری است. هر چقدر که جوشکاری با دقت بسیار بالایی صورت گیرد به همان اندازه نیز پروفیل، مقاوم خواهد بود. توجه به ویژگی های مکانیکی فلزات حائز اهمیت است.
از آن جایی که در این روش از پودرهای شیمیایی استفاده می شود، بنابراین می توان ادعا کرد که میزان خطری که جوشکار را در سایر روش ها تهدید می کند در این روش به حداقل کاهش می یابد.
نورد سرد و گرم
پروفیل صنعتی در این روش بین دمای 700 تا 900 درجه سانتیگراد و به روش مستقیم تولید می شود. در نورد گرم با فشار غلتک، ورق های فولادی به شکل های مختلفی، در می آیند. پروفیل صنعتی متناسب با دمای محیط انجام می شود. در این نوع فرایند فقط جوشکاری به انجام می رسد و از هیچ فرایند دیگری استفاده نمی شود. نورد سرد در برخی مواقع نسبت به گرم راحت به انجام می رسد.
در این روش لازم نیست که دمای بسیار بالایی را ایجاد کرد. فلزات براساس دمای محیط بهم متصل می شوند.